szynki zawijane

4.5 (179 ocen)

  • 20 min

Jest to bardzo smaczna i prosta w przygotowaniu przystawka. Przygotowuje ją od niedawna, ale z całą pewnością zagości w moim domu na dłużej.

  • 20 min

Składniki:

  • 15 plastrów szynki konserwowej
    mały słoik papryki konserwowej
    śliwki w zalewie octowej
    żelatyna z przyprawami na 1 litr wody
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki Przekąski

Szynki zawijane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W plaster szynki konserwowej zawinąć kawałek papryki konserwowej oraz dwie śliwki. Zawinięte szynki ułożyć na półmisku, przystroić papryką i szczypiorkiem, a następnie zalać roztworem żelatyny przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu. Całość pozostawić w chłodnym miejscu do zastygnięcia.

Porady

Takie przystawki warto zrobić dzień wcześniej, aby żelatyna mogła przez cała noc zastygnąć.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować