Szynka ze szpinakiem

4.5 (170 ocen)

  • 15 min

Zdrowe, smaczne i pożywne danie.Uwielbia je cała moja rodzina.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg.szynki wieprzowej
    35 dag.mrożonego szpinaku
    15dag.sera feta
    1 papryczka chilli
    1 cebula
    1 jajko
    10dag.parmezanu
    4 łyżki bułki tartej
    4 ząbki czosnku
    6 łyżek oliwy
    gałka muszkatałowa
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zamrożony szpinak podsmażyć na patelni i dodać zmiażdżony ząbek czosnku.Doprawić solą i pieprzem.Następnie na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i przesmażyć oczyszczoną i posiekaną papryczkę,posiekaną cebulę i czosnek.Całość doprawić do smaku i wymieszać.Ser feta osączyć i pokroić w kostkę.Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach.Do miski włożyć szpinak,warzywa,bułkę tartą,jajko i parmezan.Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.Szynkę umyć,natrzeć solą i pieprzem i zrobić w niej kieszeń.!/3 farszu odłożyć ,a resztą nadziać mięso.Spiąć wykałaczkami.Włożyć do brytfanny,polać oliwą i piec 1i1/2 godzin w temp.200 stopni polewając wytwarzającym się sosem.Następnie pieczeń wyjąć ,obłożyć resztą farszu i piec jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować