Szynka ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zamrożony szpinak podsmażyć na patelni i dodać zmiażdżony ząbek czosnku.Doprawić solą i pieprzem.Następnie na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i przesmażyć oczyszczoną i posiekaną papryczkę,posiekaną cebulę i czosnek.Całość doprawić do smaku i wymieszać.Ser feta osączyć i pokroić w kostkę.Parmezan zetrzeć na tarce o małych oczkach.Do miski włożyć szpinak,warzywa,bułkę tartą,jajko i parmezan.Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.Szynkę umyć,natrzeć solą i pieprzem i zrobić w niej kieszeń.!/3 farszu odłożyć ,a resztą nadziać mięso.Spiąć wykałaczkami.Włożyć do brytfanny,polać oliwą i piec 1i1/2 godzin w temp.200 stopni polewając wytwarzającym się sosem.Następnie pieczeń wyjąć ,obłożyć resztą farszu i piec jeszcze 15 minut.
Komentarze