SZYNKA Z POREM W KREMOWYM SOSIE

4.5 (167 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatna i aromatyczna potrawa jednogarnkowa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 500 g szynki wieprzowej
    jeden duży por
    2,5 szklanki wody
    szklanka kefiru lub jogurtu naturalnego
    100 g serka topionego ze szczypiorkiem
    sól, pieprz, cukier
    2 płaskie łyżki mąki i masła - do zasmażki na zagęszczenie sosu
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki Ser

Szynka z porem w kremowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę poroić w plastry i leko rozbić. Posypać solą i pieprzem i obsmażyć na patelni.
  • 2. Usmażone mięso przełożyć do garnka, dodać pokrojonego na kawałki pora i dodać pozostałe składniki. Dusić do miękkości pod przykryciem.
  • 3. Z mąki i masła zrobić zasmażkę i zagęścić nią sos. Na koniec wszystko doprawić solą, pieprzem, cukrem do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Kefir Por Sery Szynka Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować