Szynka z pieczarkami

4.47 (166 ocen)

  • 3 godz.

Delikatna i soczysta szynka duszona z pieczarkami w naczyniu żaroodpornym. Na ostro, bo z dużą ilością pieprzu:)

  • 3 godz.

Składniki:

  • 80 dkg szynki wieprzowej
    10 dkg pieczarek
    1 średniej wielkości czerwona cebula
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    1 bulionetka do mięsa wieprzowego
    250 ml wody
    sól, pieprz, rozmaryn
    Po łyżeczce przypraw: bazylia, oregano, zioła prowansalskie, pieprz staropolski, pieprz ziołowy oraz ziarenka kolorowego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.47 (166 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Szynki

Szynka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szyneczka 1. Szynka przecinamy na pół i rozbijamy. Jedną- środkową stronę pieprzymy i solimy, a następnie układamy posiekaną cebulką i plastry pieczarek. Szynkę rolujemy i oplatamy mocno nicią spożywczą. Całość smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawami. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Wodę podgrzewamy, dodajemy bulionetkę- rozpuszczamy, ale nie gotujemy. Podlewamy mięsko i pieczemy w temp 190 st C przez ok 2 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka Pieczarki Gotowe sosy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować