Szynka z nadzieniem w sosie cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozcinamy szynkę wzdłuż ale nie do końca , robimy z owalnej szyneczki placek grubości 1/5 - 2 cm, nacieramy ją marynatą i odstawiamy na 3 h do lodówki.
Przygotowujemy farsz:
wszystkie składniki drobno kroimy w kostkę i podsmażmy, przyprawiając do smaku.
Po ok 3 h (szynka powinna nasiąknąć marynatą) nakładamy farsz na środek szynki, zwijamy i aby wszystko trzymało się i nie rozpadało zawijamy nićmi dookoła "rolady",owijamy folią aluminiową i wkładamy do nagrzanej w piekarniku wcześniej brytfanki na 2h w 220 C.
Po 1/5 h ściągamy folie i odwracamy "roladkę" na druga stronę.
sos:
W 500 ml zimnej wody rozpuszczamy zupę cebulowa , dodajemy sos z mięsa, mąkę i śmietanę do smaku i konsystencji.
Podajemy z ziemniaczkami. SMACZNEGO
Komentarze