SZYNKA Z JAJKIEM W GALARECIE, tymbaliki

4.47 (165 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Szynka z jajkiem w galarecie to bardzo smaczna i szybka przekąska na różne okazje.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 plasterków szynki konserwowej
    mieszanka warzyw w słoiku (groszek-marchewka-kukurydza)
    ok. 1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego
    9 łyżeczek żelatyny
    4 jajka ugotowane na twardo,
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    papryka
    maggi
Wystaw ocenę:

4.47 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Szynki Przekąski

Szynka z jajkiem w galarecie, tymbaliki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę pokroić w grubsze paski -wyłożyć nią pojemniki (foremki do pieczenia babeczek, małe pudełka po jogurcie, szklanki do whisky) i na dno po listku pietruszki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w krążki. Warzywa odcedzić z zalewy. Wszystko poukładać w foremkach. W wywarze rozpuścić żelatynę, doprawić i wszystko zalać. Odstawić do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować