SZYNKA Z DWOMA SERAMI I ŚWIEŻĄ BAZYLIĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam spróbować. :)

  • 30 min

Składniki:

  • 4 plastry mięsa z szynki,
    8 grubszych plasterków sera pleśniowego,
    2 łyżki startego żółtego sera,
    2 łyżki posiekanej bazylii,
    słodka papryka,
    pieprz,
    sól,
    zioła prowansalskie,
    jajko,
    bułka tarta.

Szynka z dwoma serami i świeżą bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbijam na kotlety, każdy posypuję przyprawami wg uznania.
    Szynkę obtaczam w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej.
    Rozgrzewam oliwę, podsmażam mięso.
    Około 7 minut przed końcem układam na każdym kawałku po dwa plasterki sera pleśniowego oraz żółty ser. Przykrywam.
    Gotowe mięso posypuję świeżą bazylią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy