Szynka wieprzowa z rodzynkami w sosie koperkowym z dodatkiem maggi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Mięsko rozpływające się w ustach.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 60 dag szynki wieprzowej
    15 dag rodzynek
    1 duża cebula
    koperek
    1 kostka rosołowa drobiowa
    2,5 łyżki przyprawy w płynie Maggi
    3 liście laurowe
    olej
    3 łyżki śmietany 18%
    mąka
    sól
    pieprz
    Vegeta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos koperkowy Szynki

Szynka wieprzowa z rodzynkami w sosie koperkowym z dodatkiem maggi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój w plastry, dopraw solą i pieprzem a następnie obtocz w mące i podsmaż na oleju.
    Podsmażone mięso układaj w naczyniu żaroodpornym przekładając go rodzynkami i cebulą.
  • 2. Gdy mięso, rodzynki i cebula będą ułożone dodajemy liście laurowe i przyprawę Maggi . Całość posypujemy koperkiem i zalewamy wywarem z kostki rosołowej . Dusimy przez 50 min w temperaturze 180°C .
  • 3. Gdy mięso będzie miękkie dodajemy śmietanę rozrobioną 1/2 szklanki ciepłej wody i doprawiamy do smaku. Gdy całość się zagotuje i podajemy na stół .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rodzynki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować