Szynka wieprzowa w kolorowej salsie paprykowej

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Danie jest sycące i zachwyca kolorami!

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag szynki wieprzowej w kawałku
    1 papryka czerwona
    1 papryka zielona
    1 papryka żółta
    1 duża cebula
    1 ostra papryczka chilli
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól
    2 łyżki oleju
    2 ząbki czosnku
    papryka słodka w proszku
    235 ml bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Salsa Szynki

Szynka wieprzowa w kolorowej salsie paprykowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w cienkie plasterki a następnie w paski. Oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Odstawiamy do lodówki na 30 min.
  • 2. W tym czasie kroimy papryki w kostkę, cebulkę w piórka, przeciskamy czosnek przez praskę.
  • 3. Rozgrzewamy olej w rondelku i podsmażamy mięso. Dorzucamy papryki, cebulę i czosnek. Dusimy razem do miękkości. Od czasu do czasu podlewamy odrobiną bulionu. Doprawiamy do smaku. Serwujemy z ryżem. Smacznego!

Porady

Danie najlepiej smakuje z ryżem ugotowanym na sypko.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować