Szynka w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

Szybkie i smaczne.

Składniki:

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
    2 kopiaste łyżki musztardy
    3 średnie ogórki kiszone
    1 średnia cebula
    pół czerwonej papryki
    300 g pieczarek
    2 łyżki oleju
    3-4 łyżki śmietany
    sól
    pieprz

Szynka w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umytą i osuszoną szynkę kroimy w paski i mieszamy z musztardą, wkładamy na pół godziny do lodówki.
    W tym czasie oczyszczamy pieczarki, kroimy je w plastry, ogórki i paprykę kroimy w paski, a cebulę w piórka.
  • 2. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i obsmażamy chwilę,aż się zetnie.Dokładamy kolejno cebulę, pieczarki, po chwili paprykę i na końcu ogórki.Dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie, od czasu do czasu mieszając.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Podajemy z ziemniakami lub kluskami śląskimi.

Komentarze

Podobne przepisy