SZYNKA W KAPUŚCIE KISZONEJ

4.47 (202 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Super danie na obiad, sycące, soczyste, wyśmienite---na każdą okazję.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • 1,5-2 kg mięsa szynka wieprzowa bez kości
    1 kg. kapusty kiszonej
    1 duża marchewka
    2 cebule
    1 śmietana 12% (duża)
    1 sos pieczeniowy jasny
    2-3 krople sosu sojowo-grzybowego
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju
    DO PRZYPRAWIENIA MIĘSA:
    sól, pieprz,
    zioła prowansalskie
    papryka słodka
    przyprawa do mięs
Wystaw ocenę:

4.47 (202 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Szynka w kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę wypłukać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do niej liście, ziele, pieprz, sól, cebule w półplasterki,skropić 2 łyżkami oleju--wymieszać. Marchew zetrzeć na grubej tarce. W śmietanie rozmieszać sos pieczeniowy, dodać sos sojowo-grzybowy.W naczyniu żaroodpornym układamy 1/2 kapusty,,plastry mięsa (wcześniej przyprawione),,startą marchewkę,,pozostałą część kapusty,, całość zalać przygotowanym sosem śmietanowym. Pieczemy około 2 godzin.

Porady

Mięso można przyprawić na noc wtedy bardziej najdzie przyprawami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować