Szynka w cieście

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szynka jak schabowy w panierce z ciasta.

  • 40 min

Składniki:

  • szynka surowa 5 plastrów
    czosnek 2 ząbki
    jajka 2 sztuki
    mąka 5-6 łyżek
    mleko ok. 3/4 szklanki
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Szynki

Szynka w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić tłuczkiem. Czosnek rozetrzeć ze solą i natrzeć mięso. Oprószyć pieprzem. Odstawić do lodówki.

    Jajka roztrzepać, dodać mąkę i mleko, posolić. Mleka dodać tyle aby powstało gęste ciasto.

    Przygotowane płaty mięsa obtaczać w cieście z obydwóch stron i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

    Kotlety dobrze smakują ze surówką jak i z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Panierka Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować