Szynka po królewsku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 20 lat, gotuję niezbyt często, ale czasami lubię zrobić coś pysznego.

Składniki:

  • 10 plastrów gotowanej szynki
    20 dag pasztetu z drobiu
    1/2 kostki masła
    1 szkl. kwaśnej śmietany kremówki
    kieliszek koniaku
    pieprz
    sól
    2-3 szklanki galarety mięsnej
    zielenina i pomidor do przybrania

Szynka po królewsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło i pasztet ubijamy w mikserze na jednolitą masę.
  • 2. Śmietanę ubijamy ze szczyptą soli na gęsty krem i dodajemy do masła z pasztetem. Mieszamy, wlewamy koniak. Delikatnie doprawiamy do smaku.
  • 3. Na plastry szynki nakładamy porcje kremu, szynkę zwijamy w ruloniki i układamy na półmisku. Między ruloniki wkładamy cząstki pomidora i zieleniny. Zalewamy galaretą, by porcje zostały przykryte. Wkładamy do lodówki, aby
    galareta stężała.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy