Szynka pieczona z pieczarkami i cebulką

4.48 (172 ocen)

  • 1 godz. 25 min

Tak przygotowana szynka jest bardzo smaczna a nie potrzeba do niej zbyt wielu składników i czasu by ją przygotować ;)

  • 1 godz. 25 min

Składniki:

  • Składniki na około 6 porcji:
    1 kg szynki surowej
    duża cebula
    200 g pieczarek
    2 łyżeczki przyprawy do dań kucharek
    2 łyżeczki tymianku
    2 łyżeczki gorczycy białej
    1 łyżeczka rozmarynu suszonego
    1 łyżeczka suszonych liści kolendry
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    2 łyżeczki mąki
    torebka do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.48 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka pieczona z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę myjemy, osuszamy, kroimy w plastry.
  • 2. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki.
  • 3. Pieczarki również myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
  • 4. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy i mąkę.
  • 5. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem.
  • 6. Delikatnie obracając rozprowadzamy przyprawy na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 190 st. C przez około 70 minut (ja przez 50 minut piekłam z włączonym termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować