Szynka pieczona bez tłuszczu z cebulką, bananem i ziołami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tak przygotowana szynka jest kruchutka,aromatyczna,delikatna.By ją przygotować wystarczy kilka składników a po wyjęciu z piekarnika możemy delektować się pysznym mięsem przygotowanym bez tłuszczu:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na około 6 porcji:
    1 kg szynki surowej
    duża cebula
    duży banan
    3 łyżeczki przyprawy do dan kucharek
    1 łyżeczka tymianku
    1 łyżeczka oregano
    ½ łyżeczki gorczycy białej
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    1 łyżeczka listków suszonej bazylii
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    2 łyżeczki mąki
    torebka do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka pieczona bez tłuszczu z cebulką, bananem i ziołami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę myjemy, osuszamy, kroimy w dość gruba kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w ćwiartki.
  • 2. Obrany banan kroimy w plastry. Wszystko wrzucamy do torebki do pieczenia, wsypujemy przyprawy i mąkę.
  • 3. Torebkę zamykamy dołączonym do niej żaroodpornym klipsem.
  • 4. Delikatnie obracając rozprowadzamy przyprawy na mięsie, całość wkładamy do naczynia żaroodpornego, torebkę nakłuwamy w kilku miejscach i pieczemy na najniższym poziomie piekarnika w 190 st. C przez około 60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować