SZYNKA KONSERWOWA NADZIEWANA MOZZARELLĄ I SZCZYPIORKIEM

0 (0 ocen)

Proste,szybkie i bardzo smaczne, w sam raz na imprezkę, zapraszam:)

Składniki:

  • 100 g mozzarelli light
    1 ząbek czosnku
    ½ pęczka szczypiorku
    6 plastrów szynki konserwowej
    6 rzodkiewek
    Sól, pieprz do smaku

Szynka konserwowa nadziewana mozzarellą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-14kjngw 1. Ser przełożyć do miski i zmiksować blednerem. Obrany ząbek czosnku zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do sera. Szczypiorek drobno posiekać i również dodać do sera. Doprawić ostrożnie solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
  • image-1d7odhg 2. Na każdy plaster nałożyć po łyżce sera i rozsmarować. Następnie zrolować i przekroić na pół. Razem z połówką rzodkiewki nabić na wykałaczkę. Schłodzić około 30 minut. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy