Szynka duszona z warzywami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Szynka w aromatycznym sosie

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg szynki wieprzowej
    2 cebule
    2 marchewki
    1/2 niedużej dyni
    słodka papryka
    jarzynka
    czubryca czerwona
    1 mini papryczka chili

Szynka duszona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wrzucić do garnka i podsmażyć. Mięso pokroić w kostkę i obsypać przyprawami, wrzucić do cebuli i obsmażyć, dodać rozkruszoną papryczkę chili, podlać wodą i dusić około 20 minut. Dynię i marchewkę obrać i zetrzeć na grubym oczku, dodać do mięsa, wymieszać i dusić całość do miękkości mięsa. Doprawić do smaku. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy