Szynka domowa

4.5 (165 ocen)

  • 2 godz.

Ja mięsa nie jadam, ale wszyscy chwalą pomysł mojej mamy więc się z Wami podzielę.

  • 2 godz.

Składniki:

  • Folia do pieczenia
    Średniej wielkości szynka
    Sól do peklowania mięsa
    Przyprawa Kamis "szynka domowa z jałowcem"
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Szynka domowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Namoczyć szynkę w soli peklowej według przepisu z opakowania. Po wyjęciu osuszyć ręcznikiem papierowym. Przyprawić przyprawą "szynka domowa z jałowcem" firmy Kamis. Włożyć w folię do pieczenia i związać szczelnie jej boki. Piiec przez ok. 1h w temperaturze 200oC
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować