udziec indyka z kością z marchewką, papryką, czosnkiem i cebulą

4.5 (189 ocen)

smacznie,szybko,aromatycznie i na ciepło i na zimno...........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • udziec z indyka 1,5 kg, przyprawa do gulaszu 1 opakowanie, oliwa 8 łyżek, marchew 10 sztuk, ząbki czosnku 6 sztuk, cebula 2 sztuki, papryka 3 sztuki, papryczka chilli 1 średnia, woda 1,5 szklanki, seler nać 3 łodygi
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Udziec

Udziec indyka z kością z marchewką, papryką, czosnkiem i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. udziec z kością i skórą umyć, osuszyć i dobrze natrzeć przyprawą do gulaszu, do lodówki na kilka godzin lub całą noc
  • etap 2. do szybkowara wlać oliwę i z każdej strony zrumienić udziec i na dnie garnka na skórze położyć
  • etap 3. wsypać pokrojoną w talarki grubsze marchew, pokrojone papryki: zielona, żółta, czerwona i chilli, cebule, liście selera
  • etap 4. wlać wodę i zamknąć szybkowar, od chwili zagotowania gotować na małym ogniu z 45 minut, szybkowar zostawić aby ciśnienie samo spadło ok. 15 minut
  • etap 5. szybkowar teraz otworzyć
  • etap 6. wyjąć mięso, warzywa, wywar przelać do mniejszego garnka i zrobić sos ze śmietaną słodką 18% i maką , podać z ziemniakami, ryżem lub z czym się lubi
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować