uda kurczaka jednogarnkowe z pesto peperoncino i solą morską rozmarynową

0 (0 ocen)

smaczne, syte jednogarnkowe danie i szybko przygotowane..............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • udka kurczaka 3 duże, oliwa 10 łyżek, pesto peperoncino Royal Brand 2 łyżki, sól morska rozmarynowa Royal Brand 1,5 łyżeczki, ziemniaki 15 sztuk, papryka czerwona 1 duża, cebula biała 1 sztuka, cebula czerwona 2 sztuki,ziele angielskie 2 sztuki, marchewka 12 mniejsze, woda 1 szklanka, papryka zielona 1 ostra mała
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Uda kurczaka jednogarnkowe z pesto peperoncino i solą morską rozmarynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. uda kurczaka opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym - warzywa obrać, marchew pokroić na 3 cm słupki, cebulę na 4 części, papryczkę zieloną na kawałeczki, ziemniaki na połówki
  • etap 2. do szybkowara dać oliwę i zrumienić z każdej strony udka kurczaka posypane przyprawą pesto peperoncino i solą rozmarynową
  • etap 3. na udka w szybkowarze wsypać pokrojone warzywa, ziele angielskie, wlać wodę i zamknąć szybkowar

    od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na mały i gotować 25 minut - po tym czasie spuścić ciśnienie z szybkowara

Porady

PRZYPRAW I SOLI MOŻNA UŻYĆ JAKIE SIĘ LUBI...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować