szybkowar-smakołyk schabowy ze śliwkami, czosnkiem na kapuście kiszonej

0 (0 ocen)

tak przygotowany schab jest obłędnie kruchy, delikatny i jest najlepszy na zimno do pieczywa - kapusta kiszona jest bardzo chuda i smaczna na obiad i na kolację..........SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • schab z kością 1,5 kg, śliwki suszone 20 sztuk, czosnek ząbki duże 6 sztuk, kucharek 1 łyżka, sos chilli 2 łyżki, smalec 1 łyżka, kapusta kiszona 1,5 kg, pieczarki 30 dag, podgrzybki suszone 2 dag, cukier 2 łyżki, cebula 1 sztuka, woda 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Szybkowar-smakołyk schabowy ze śliwkami, czosnkiem na kapuście kiszonej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. schab z kością umyć, osuszyć i nadziać suszoną śliwką z 10 sztuk a reszta do kapusty i czosnkiem..............

    natrzeć sosem chilli, kucharkiem i na smalcu gorącym zrumienić i przełożyć na talerz.............

    na tym tłuszczu usmażyć pieczarki z cebulą, posypać je ciut kucharkiem............

    do szybkowara włożyć pokrojoną drobniej kapustę kiszoną, pieczarki z tłuszczem, podgrzybki, cukier, wlać wodę - wszystko wymieszać............

    na kapuście położyć schab i zamknąć szybkowar, na dużym ogniu zagotować i po zasyczeniu pary opuścić zawór i na mniejszym ogniu gotować z 40 minut..............

    schab zostawić w szybkowarze najlepiej na całą noc i dopiero wyjąć
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować