Roladka indycza z czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.mięso indyka opłukać, osuszyć, ponacinać na aby powstał płat mięsa - na mięsie rozłożyć ząbki czosnku obrane, posypac przyprawą i kucharkiem
2.ciasno zwinąć mięso jak roladę i obwiązać nicią lub sznurkiem - schować zawinięte w workeczku do lodówki na całą noc
3.w szybkowarze na gorącej oliwie zrumienić roladę z każdej strony, wlać wodę, zamknąć szybkowar i od chwili zagotowania zmniejszyć ogień na minimum i gotować z 25 minut
4.spuścić ciśnienie z szybkowara i wyjąć roladę - sos co pozostał można zmrozić i np. użyć do kopytek, kaszy, makaronu, bigosu itp.
5.z zimnej rolady usunąć sznurek i można kroić cienkie plastry do pieczywa
Komentarze