pyszna golonka z kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi

5 (161 ocen)

golonka jest bardzo krucha, aromatyczna i z kapustą smakuje wyśmienicie................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • golonka wieprzowa 1,5 kg, kucharek 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, kapusta kiszona 1 kg,pieprz mielony 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, podgrzybki 2 dag, woda 1 szklanka, ząbki czosnku 5 sztuk
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Pyszna golonka z kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. z golonki usunąć włosy i dobrze opłukać, osouszyć ręcznikiem papierowym.......

    natrzeć kucharkiem z papryką i golonkę na oleju obsmażyć w szybkowarze i wyjąć na talerz.......

    do tłuszczu w szybkowarze dać kiszoną kapustę, cukier, opłukane podgrzybki, wlać wodę, przyprawę w płynie i wymieszać......
  • etap 2. na kapuście położyć golonkę, na golonce ząbki czosnku, posypać pieprzem mielonym
  • etap 3. zamknąć szybkowar i gdy się zagotuje to zmniejszyc ogień na mały i gotować 45 minut
  • etap 4. szybkowar najlepiej otworzyć po godzinie i wyjąć golonkę z kapusrtą -0 smakami jeszcze bardziej przejdzie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Golonki Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować