papryka nadziana ryżomięsem

4.49 (189 ocen)

papryka z szybkowara jest miękka ale nie rozlatuje się, jest bez nadmiaru tłuszczu i po prostu jest pyszna................SMACZNEGO!!

Składniki:

  • papryka 5 większe, mięso mielone indycze 1/2 kg, jajka 1 sztuka, marchewka 4 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, ryż ugotowany 2 szklanki, woda 1,5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka nadziana ryżomięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. użyłam z sokowirówki pozostałość z wyciśniętrego soku: marchew, jabłko, seler, pietruszka i dałam do mięsa mielonego indyczego, wymieszać razem z ugotowanym ryżem, kucharkiem, pieprzem , jajkiem
  • etap 2. z papryk większych kolorowych odciąć czubki, usunąć pestki, opłukać, nadziać ciasno farszem
  • etap 3. do szybkowara włożyłam sitko rozkładane i na sitku postawiłam papryki i włozyłam ścięte czubki...........

    na sitku nie przypali się na dnie papryka i nie pływa w wodzie
  • etap 4. wlać wodę i zamknąć szybkowar - po zasyczeniu pary zmniejszyć ogień i gotować z 25 minut - szybkowar otworzyc po 30 minutach od zakończenia gotowania, sam spuści powietrze a papryka jeszcze nabierze smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować