majerankowe kacze udka na kapuście kiszonej z pieczarkami z szybkowaru

4.51 (144 ocen)

mięso z kaczki jest soczyste, miękkie, nie rozwala się, a z majerankiem na kapuście kiszonej z pieczarkami to sam przysmak...............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • udka z kaczki 4 sztuki, majeranek 4 łyżki, przyprawa do zup i potraw w płynie 4 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, masło klarowane 1 łyżka, kapusta kiszona 50 dag, pieczarki 50 dag, cebula 1 mała, woda 3/4 szklanki
Wystaw ocenę:

4.51 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Majerankowe kacze udka na kapuście kiszonej z pieczarkami z szybkowaru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. majeranek, kucharek, pieprz ziołowy, przyprawę w płynie wymieszać.........

    kacze udka opłukać, osuszyć, naciąć skórę i w garnku szybkowara 3,5 litra na maśle zrumienić, przełożyć na talerz i natrzeć dobrze papką z majeranku........

    do tłuszczyku po udkach wsypać pokrojoną cebulę, pieczarki pokrojone i zeszklić, wsypać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę i wymieszać
  • etap 2. na wierzchu położyć udka, wlać wodę, zamknąć szybkowar..........

    po zasyczeniu pary, zmniejszyć ogień i gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować