kacze udka z ziemniakami,porami i fasolką szparagową z szybkowara

0 (0 ocen)

udka są miękkie, soczyste i jest smaczny, syty, obiad................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • udka z kaczki 4 sztuki, masło do smażenia 2 łyżki, majeranek 3 łyżki, papryczka chilli 1 mała, kucharek 1 łyżeczka, czosnek granulowany 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżeczki, woda 1/2 szklanki, ziemniaki 10 sztuk, pory 2 większe, fasolka szparagowa 1 puszka

Kacze udka z ziemniakami,porami i fasolką szparagową z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. udka kacze ponacinać na skórze i w garnku szybkowara podsmażyć na maśle z obu stron, przełożyć na talerz, przygotować przyprawę z majeranku, suszonej chili, kucharka, przyprawy w płynie, czosnku, wody
  • etap 2. odlać wodę z puszki z fasolką do kubka i wlać do szybkowaru zamiast wody
  • etap 3. do tluszczyku po udkach wsypać pokrojone w grubsze talarki ziemniaki i pokrojone pory, wszystko wymieszać, na wierzchu poukładać natarte przyprawą udka kacze
  • etap 4. zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 35 minut, następnie spuścić ciśnienie i otworzyć
  • etap 5. udka przełożyć na talerz, jeśli jest nadmiar płynu to można go odlać, do ziemniaków goracych wsypac fasolkę z puszki i wymieszać, podać udka na ziemniakach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy