Kacze udka z ziemniakami,porami i fasolką szparagową z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.udka kacze ponacinać na skórze i w garnku szybkowara podsmażyć na maśle z obu stron, przełożyć na talerz, przygotować przyprawę z majeranku, suszonej chili, kucharka, przyprawy w płynie, czosnku, wody
2.odlać wodę z puszki z fasolką do kubka i wlać do szybkowaru zamiast wody
3.do tluszczyku po udkach wsypać pokrojone w grubsze talarki ziemniaki i pokrojone pory, wszystko wymieszać, na wierzchu poukładać natarte przyprawą udka kacze
4.zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu z 35 minut, następnie spuścić ciśnienie i otworzyć
5.udka przełożyć na talerz, jeśli jest nadmiar płynu to można go odlać, do ziemniaków goracych wsypac fasolkę z puszki i wymieszać, podać udka na ziemniakach
Komentarze