gołąbki indycze na ostro w sosie pomidorowym

0 (0 ocen)

gołąbki z szybkowara są smaczne, miękkie i nie przegotowane i można je podać z sosem np. do ziemniaków, pieczywa, kaszy................SMNACZNEGO!!!

Składniki:

  • mięso mielone indycze 50 dag, ryż ugotowany 4 saszetki, cebula podsmażona 3 sztuki, kucharek 1 łyżka, sos chili 2 łyżki, kapusta włoska 1 średnia, woda 6 szklanek, pomidory w puszce 250 ml, śmietana 1/2 szklanki, mąka pszenna 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gołąbki indycze na ostro w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. ryż w saszetkach ugotować i wsypać do miski, dodać mielone z indyka, podsmażoną cebulkę na maśle, kucharka, ostry sos chilli, wszystko dobrze wymieszać
  • etap 2. średniej wielkości nie twarda główka kapusty - wyciąć głąb i we wrzątku parzyć i ściągać liście, z ostudzonych liści ścinać gruby nerw, nakładać porcję mięsa i ciasno zawijać gołąbki
  • etap 3. do szybkowara 9 litrów włożyć rozkładane sitko, układać gołąbki
  • etap 4. na wierzch można dać kilka liści kapusty, wlać wodę, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary opuścić gwizdek i na mniejszym ogniu gotować 20 minut, spuścić cisnienie i wyjąć gołąbki na talerz
  • etap 5. wywar z szybkowara przelać do mniejszego garnka i zagotować - pomidory blenderem zmiksować ze śmietaną i mąką, wlać do wywaru i zagęścić sos, do smaku można doprawić np. przyprawą w płynie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować