Szybkie sajgonki na ostro

0 (0 ocen)

  • 20 min

Nie są białe jak tradycyjne, przez farsz.

  • 20 min

Składniki:

  • Papier ryżowy 6 płatków
    300 g mięsa mielonego
    papryka czerwona
    natka pietruszki posiekana
    zupka chińska ostra (tutaj Vifon)
    marchewka
    cebula
    pieprz cayenne
    imbir w proszku
    łyżka sosu sojowego ciemnego
    ocet winny
    sól
    pieprz

Szybkie sajgonki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone podsmażyć, dodać marchew pokrojoną w słupki i cebulę w piórka. przesmażyć szybko. Dodać paprykę pokrojoną w paski
  • 2. Zupkę zalać tak, żeby makaron pochłonął całą wodę, dodać do mięsa. Wymieszać, doprawić i poddusić jeszcze 2 min.
  • image-0taywbp 3. Papier ryżowy zwilżyć wodą, nakładać farsz wzdłuż jednego boku.
    Zawinąć: na 1cm dwie przeciwległe strony, bok z farszem zrolować w stronę pustego.
    Gotowe ruloniki układać na gorącym oleju (rozgrzać warstwę 2cm - u mnie olej rzepakowy z łyżką oliwy z oliwek). Chwilę podsmażyć z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy