ROGALIKI Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI Z RUMEM

0 (0 ocen)

Bardzo łatwe i zarazem szybkie rogaliki w przygotowaniu. Nadzienie do rogalików może być różne, w zależności jakie mamy w domu. Rogaliczki znikają w oka mgnieniu.

Składniki:

  • 20 dag mąki pszennej
    20 dag masła
    20 dag sera białego mielonego
    szczypta proszku do pieczenia

Rogaliki z powidłami śliwkowymi z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić, można w razie konieczności podsypać mąką. Rozwałkować na duży okrągły placek, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć trochę powideł, zawijać z szerszej strony w rulonik, tak aby zrobił się rogalik. Można posmarować jajkiem, ale niekoniecznie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 20 minut. Można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy