Bardzo łatwe i zarazem szybkie rogaliki w przygotowaniu. Nadzienie do rogalików może być różne, w zależności jakie mamy w domu. Rogaliczki znikają w oka mgnieniu.
Składniki:
20 dag mąki pszennej
20 dag masła
20 dag sera białego mielonego
szczypta proszku do pieczenia
Rogaliki z powidłami śliwkowymi z rumem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zagnieść ciasto i dokładnie wyrobić, można w razie konieczności podsypać mąką. Rozwałkować na duży okrągły placek, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć trochę powideł, zawijać z szerszej strony w rulonik, tak aby zrobił się rogalik. Można posmarować jajkiem, ale niekoniecznie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 stopni C przez 20 minut. Można posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO !!!
Komentarze