Szybkie paszteciki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne przekąski

  • 30 min

Składniki:

  • ciasta francuskiego (ok 50dag)
    35 dag mięsa mielonego
    2 cebule
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    łyżeczka majeranku
    olej
    jajko

Szybkie paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mięsko z cebulką czosnkiem i przyprawami dusimy 1. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę.
    Mięso przekładamy na patelnię dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, mieszamy dobrze masę.
    Ciasto francuskie kroimy w kwadraty, a te na pół w trójkąty jak kto woli.
    Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i pieczemy przez 25-30 min w 180st.

Porady

Trzeba zaglądać często żeby się paszteciki nie z piekły podobnie jak mi

Komentarze

Podobne przepisy