Szybkie mini racuszki bananowe.

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo zdrowa przekąska,składająca się głownie z otrębów.Smazone bez tłuszczu.Polecam i dla dzieci i dla dorosłych.Podajemy z cukrem pudrem lub miodem.

  • 20 min

Składniki:

  • na ok 25 racuszków:
    1 dojrzały banan,
    1 jajko,
    3 łyżki jogurtu naturalnego,
    1/2 łyżeczki sody,
    12-14 łyżek otrąb owsianych,pszennych badz żytnich (mozna pomieszac).

Szybkie mini racuszki bananowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • smazenie racuszkow 1. Banana obieramy ze skorki i rozgniatamy na papkę.Dodajemy jogurt, jajko.Mieszamy.Wsypujemy otręby.Na koniec dodajemy sodę.Ciasto musi mieć taką konsystencję,zeby po nabraniu na widelec nam nie spadło.
    Patelnie teflonową stawiamy na palnik i widelcem wykładamy małe porcje ciasta,lekko spłaszczamy.Smażymy na rumiany kolor.Przewracamy na drugą stronę za pomocą sylikonowej łopatki.Lekko przyduszamy.
  • studzenie 2. Po usmazeniu racuszki wykladamy na kratkę do wystudzenia.
    Podajemy bez dodatków albo z cukrem pudrem, miodem.Smakują dobrze i na ciepło i na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy