Szybkie kruche rogaliki (ślimaczki)

4.48 (185 ocen)

EKSPRESOWE ROGALIKI! Są wyjątkowe ze względu na czas, który należy im poświęcić. Wydaje mi się, że oprócz naturalnego serka homogenizowanego, w domu znajdziemy pozostałe potrzebne produkty :)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    25dag zimnego masła
    15dag naturalnego serka homogenizowanego
    marmolada/dżem
Wystaw ocenę:

4.48 (185 ocen)

Szybkie kruche rogaliki (ślimaczki) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, masła i serka wyrobić ciasto (od razu gotowe do użycia, bez schłodzenia). Podzielić ciasto na 3 części. Na oprószonej mąką tacy/ stole rozwałkować prostokąty, rozprowadzić smarowidło na cieście (wedle uznania-mniej bądź więcej), zwinąć w rulon (tak jak na zdjęciu) ciąć na prostokąty(4 cm).
    Piec w 190°C, 30-35min.

Porady

Z tego ciasta można zrobić klasyczne rogaliki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować