Szybkie czekoladowe trufle z płatków kukurydzianych

0 (0 ocen)

  • 25 min

Jeden z szybszych w wykonaniu przepis na czekoladowy deser w postaci małych, chrupiących czekoladek.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 10 sztuk:

    1 szklanka płatków kukurydzianych
    50 g płatków migdałowych
    150 g czekolady deserowej
    aromat pomarańczowy do ciast

Szybkie czekoladowe trufle z płatków kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady wsypać płatki kukurydziane i migdałowe, dodać kilka kropli olejku pomarańczowego. Wszystko dobrze wymieszać. Masę nakładać łyżką na papier pergaminowy, tworząc małe trufelki. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Po ok. 15 minutach, gdy zastygną powinny być gotowe do jedzenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy