Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami idealnie sprawdzi się gdy wiemy, że niebawem zjawią nam się goście, a my nie mamy nic do kawy czy herbaty. Ciasto jest delikatne i puszyste. Idealne z cukrem pudrem jak i polewą czekoladową.

  • 40 min

Składniki:


  • 200 g margaryny
    3/4 szklanki cukru
    2 szklanki mąki
    3 jajka
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 tabliczka czekolady
    2 łyżki śmietany kremówki
    do smaku orzechy włoskie i pokruszone migdały


Szybkie czekoladowe ciasto z orzechami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę podgrzewamy z połamaną czekoladą i mieszamy, aż się czekolada rozpuści. Pozostawiamy do przestygnięcia. Miękką margarynę miksujemy na puch z cukrem, dodając kolejno po jednym jajku. Następnie dodajemy powoli wlewając czekoladę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i delikatnie całość mieszamy dodając powoli orzechy i migdały.
    Ciasto wylewamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wkładamy do piekarnika na ok 20-25 min. w temp. 190'C. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy