Szybkie ciasto kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wsypujemy mąkę, cukier z wanilią, proszek do pieczenia, kakao oraz cukier i mieszamy dokładnie. Dodajemy jajka i mieszamy (można mikserem, można łyżką, dzieci zapewne użyją rączek), dodajemy masło i nadal mieszamy, dodajemy mleko i dalej mieszamy. Jak wszystkie składniki już się ze sobą połączą, dosypujemy połamane na drobne kawałki orzechy włoskie i mieszamy chwilę, aby się w miarę równo rozprowadziły po masie. Do foremki wyłożonej papierem do pieczenia przelewamy ciasto, posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy na 35 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Smacznego!
Porady
Można pominąć kakao, orzechy i płatki migdałowe lub zastąpić je innymi ulubionymi dodatkami.
Komentarze