"Szybkie ciasteczka kokosowe"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niewiele czasu a chęć na coś słodkiego ogromna? A może zbliżają się goście? Delikatne, kokosowe ciasteczka z pysznym kremem. Przygotowanie ogromnej patery nie zajmie więcej niż pół godzinki.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g małych, okrągłych biszkoptów
    200 g wiórek kokosowych
    150 ml mleka

    Krem:

    125 g serka mascarpone
    300 ml śmietanki 30%
    1 fix do bitej śmietany
    2 łyżki cukru pudru
    kilka kropel aromatu migdałowego

"szybkie ciasteczka kokosowe" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół godziny przed robieniem kremu wkładamy mokrą, szklaną miskę do zamrażalnika.

    Następnie wyciągamy ją, wlewamy śmietankę, dodajemy przesiany cukier puder oraz fix. Ubijamy aż śmietana będzie sztywna. Pod sam koniec dodajemy mascarpone oraz aromat migdałowy.

    Wiórki wysypujemy na talerzyk a do kubka wlewamy mleko. Każdy biszkopt moczymy przez dosłownie sekundkę w mleku, następnie nakładamy łyżeczkę kremu, przykrywamy drugim biszkoptem i obtaczamy w wiórkach.

    Gotowe ciasteczka trzymamy w chłodnym miejscu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy