Szybkie bezglutenowe bułeczki z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przygotowanie tych bułeczek zajmuje zaledwie kwadrans + czas pieczenia. Polecam :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/3 szkl. mąki kukurydzianej
    2 łyżki mąki z tapioki
    1 łyżka skrobi kukurydzianej
    1 szkl. mąki ryżowej
    200-250 g kremowego twarogu
    1 jajko
    1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    3 łyżki ksylitolu
    Dodatkowo:
    2 jabłka
    szczypta cynamonu

Szybkie bezglutenowe bułeczki z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą w jednej misce. Piekarnik nagrzewamy do temp 180 C. Z ciasta odrywamy kulki większe niż orzech włoski. Delikatnie je rozpłaszczamy na papierze do pieczenia. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Kawałki jabłek układamy na każdym placuszku delikatnie je dociskając do blaszki. Bułki przed pieczeniem można posypać odrobiną samego cynamonu lub odrobiną ksylitolu. Bułki pieczemy ok. 15 min. Studzimy na kratce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy