Szybki żurek

4.5 (170 ocen)

  • 30 min

Bardzo aromatyczny i smaczny szczególnie w czasie jesiennych deszczowych dni.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 garści prawdziwków
    30 dag kiełbasy
    5 jajek ugotowanych na twardo
    torebka żurku śląskiego
    1/2 żurku w butelce
    1 łyżka majeranku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Zupy Żurek Żur

Szybki żurek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby gotujemy w 1,5 - 2 litrach wody ok 20 min. Kiełbasę pokrojoną w kostkę podsmażamy na patelni na łyżce oleju. Dodajemy do ugotowanych grzybów. Żurek z torebki rozpuszczamy w niepełnej szklance wody i wlewamy do garnka. Dolewamy żur z butelki i wsypujemy majeranek. Całość zagotowujemy. Podajemy z ćwiartkami jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.39 (233 ocen)

żurek

To może cię zainteresować