Szybki wiosenny obiad

4 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Szparagi z bułką tartą, młode ziemniaczki z koperkiem, jajko sadzone i kefir

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - pęczek zielonych szparagów,
    - 4 jajka,
    - 1/2 kg ziemniaków,
    - koperek,
    - 3 łyżki bułki tartej,
    - 1-2 łyżki masła,
    - natka pietruszki,
    - 500 g kefiru .
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko Jajko sadzone

Szybki wiosenny obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi gotujemy do miękkości w gorącej osolonej wodzie ok. 8-10min. Wyjmujemy odcedzamy i smarujemy trochę masłem. Ziemniaki gotujemy do miękkości, następnie mieszamy z 1 łyżką masła i poszatkowanym koperkiem. Jajka rozbijamy smażymy na oleju. Na 1-2 łyżkach masła prażymy bułkę tartą z poszatkowaną na drobno natką pietruszki. Posypujemy szparagi. Wszystko podajemy z dodatkiem kefiru do picia :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dieta cukrzycowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować