SZYBKI, WEGETARIAŃSKI OBIAD

4.5 (170 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To danie zrobiłam specjalnie dla mojej córki. Jest lekkie, szybkie do przygotowania i naprawdę wspaniałe

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI SOSU:
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - śmietana: 2 łyżki
    - mąka: 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - sól, biały pieprz: 0.5 łyżeczki
    DODATKOWO:
    - jajka ugotowane na twardo: 10 sztuk
    - ziemniaki: 1 kilogram
    - mrożony kalafior: 1 opakowanie
    - ocet: 1 łyżeczka
    - sól: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybki, wegetariański obiad - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SZYBKI, WEGETARIAŃSKI OBIAD 1. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Z mąki, śmietany i 3/4 szklanki wody przygotowujemy zasmażkę, którą wlewamy do pieczarek. Sos chwilę gotujemy delikatnie mieszając. Doprawiamy solą i białym pieprzem. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolone wodzie. Kalafior gotujemy w wodzie z octem i solą (czasami dodaję łyżeczkę cukru, aby nadać kalafiorowi ciekawszy smak). Danie podajemy z pokrojonymi w plastry jajkami ugotowanymi na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować