Szybki tort ajerkoniakowo - Czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

szybko zrobiony oraz szybko znikł

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • biszkopt
    5 jajek
    3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków
    3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej)
    1/4 szklanki mąki ziemniaczanej
    masa
    krem czekoladowy gotowy
    krem ajerkoniakowy gotowy
    dżem porzeczkowy
    migdały
    600ml mleka
    opłatek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Szybki tort ajerkoniakowo - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • tort 1. wykonanie biszkoptu
    Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę oraz barwnik Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki wylać do tortownicy piec 170c przez 40 minut.

    wykonanie kremu

    krem czekoladowy - przygotować mleko wsypać mieszanke ubić
    tak samo ajerkoniakowy krem przygotować

    biszkopt przekroić na 3 płaty nasaczyć herbata lub alkoholem
    wysmarować dżemem klaśc krem i tak na przemian
    na koniec uprażyć migdały posypać boki tortu.
    położyć opłatek i zrobić dekoracje
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować