Szybki tort ajerkoniakowo - czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.wykonanie biszkoptu
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę (uważając, by ich nie 'przebić'). Pod koniec ubijania dodawać partiami cukier, łyżka po łyżce, ubijając po każdym dodaniu. Dodawać po kolei żółtka, nadal ubijając. Do masy jajecznej wsypać przesianą mąkę oraz barwnik Delikatnie wymieszać przy pomocy szpatułki wylać do tortownicy piec 170c przez 40 minut.
wykonanie kremu
krem czekoladowy - przygotować mleko wsypać mieszanke ubić
tak samo ajerkoniakowy krem przygotować
biszkopt przekroić na 3 płaty nasaczyć herbata lub alkoholem
wysmarować dżemem klaśc krem i tak na przemian
na koniec uprażyć migdały posypać boki tortu.
położyć opłatek i zrobić dekoracje
Komentarze