Polecam przepis dla niecierpliwych czy sporadycznych grzybiarzy, którzy swoje grzyby zjadają od razu, zamiast czekać aż grzyby się ususzą i staną się skarbem w okresie przed Bożym Narodzeniem.
Szybki sos ze świeżych ziół i grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulkę zeszklić na patelni, odstawić. Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki (ważne jest aby zrobić to tuż przed smażeniem). Na patelni rozpuścić masło, dodać gałązki rozmarynu i tymianku, chwile podgrzać, dodać grzyby, sól i pieprz, następnie cebulę i całość smażyć na złoty kolor przez ok. 10 -15 minut. Z sosu usunąć gałązki ziół, posypać natką lub koperkiem. Podawać na ulubionym makaronie, z dodatkiem świeżego parmezanu i oliwy. Uwaga, takiego dania ponownie nie odgrzewamy! Zjadamy natychmiast po przygotowaniu.
Komentarze