Szybki sos pieczarkowy

4.47 (161 ocen)

Smaczny sos idealny do placuszków ziemniaczanych lub kopytek, ale również do mięsa

Składniki:

  • - 1 szklanka bulionu (może być z kostki)
    - 250 g pieczarek
    - 1 mała cebula
    - sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki
    - 1 łyżka śmietany
    - 1 łyżeczka mąki
    - trochę masła do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Szybki sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki. Podsmażyć razem na patelni na odrobinie masła. Do smaku posypać lekko solą, pieprzem i majerankiem.
  • 2. W rondelku zagotować bulion, wrzucić podsmażone pieczarki z cebulką. Wsypać natkę pietruszki. Zabielić i zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować