250 g chudego twarogu
150 g skyru jagodowego lub innego jogurtu jagodowego
150 skyru naturalnego lub inny wybrany jogurt
ok. 2 łyżki erytrolu lub cukru
1/2 szklanki jagód
3 łyżki wody
około 1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka mąki ziemniaczanej
3-4 biszkopty bez cukru lub inne ulubione
1 kostka białej czekolady
Szybki serniczek jagodowy bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twaróg dzielimy na pół. Jedną część mieszamy blenderem wraz z skyrem jagodowym i przekładamy do miseczki. Na wierzch wykładamy biszkopty.
Drugą połowę twarogu mieszamy blenderem wraz ze skyrem naturalnym i łyżką erytrolu / cukru i wykładamy na biszkopty. Całość odstawiamy do lodówki.
Jagody przekładamy do rondelka i dolewamy odrobinę wody ok. 3 łyżki, zagotowujemy. Następnie dodajemy sok z cytryny oraz mąkę ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną wody. Gotujemy jeszcze przez chwilę po czym odstawiamy do przestudzenia. Przestudzone jagody wykładamy na wierzch deseru i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem posypujemy startą, biała czekoladą.
Komentarze