Szybki pasztet

  • wyświetlono: 3332 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybki pasztet

IMG_20191026_080709
  • 10 porcje
  • 160min
  • Łatwy

Składniki

około 1kg mięsa mieszanego (ugotowane z rosołu (indyk, wołowe, drobiowe)
warzywa z rosołu (1 ugotowana marchewka, 1-2 pietruszki, por, kawałeczek selera)
1 jajko (żółtko i białko ubite na pianę)
mała bułka (namoczyć w 1 szklance rosołu)
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
kminek
6-10 suszonych śliwek

Sposób przygotowania przepisu:

Szybki pasztet

  • 1. Mięso obrać. Zmielić 3 razy w maszynce na małych oczkach. Dodać zmieloną bułkę wraz z pozostałym rosołem oraz zmielone warzywa. Wymieszać całość z jajkiem. Na końcu dodać ubite białko. Dobrze przyprawić. Dodać śliwki wcześniej namoczone we wrzątku (pokrojone na kawałeczki).
    Wąską foremkę posmarować delikatnie olejem (pędzlem). Masą mięsną wyłożyć do foremki, docisnąć, posypać kminkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec około 1,5 godziny.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pasztetszybkizimna płyta

Komentarze

Podobne przepisy

Pasztet wielkanocny

Dodane przez: Kloruś

Pasztet wielkanocny

Przepis na ten pasztet to sprawdzona...

Dodane przez: anka1988

Pasztet

Najlepszy jest pasztet domowej...

Pasztet wieprzowy

Dodane przez: Czarek

Pasztet wieprzowy

Bardzo smaczny pasztet z łopatki...

Domowy pasztet

Dodane przez: bogusia82

Domowy pasztet

Taki pasztet bardzo często gości...

Pasztet drobiowy

Dodane przez: PolskaGotuje

Pasztet drobiowy

Domowy pasztet drobiowy

Pasztet warzywny

Dodane przez: ewaeu

Pasztet warzywny

Pyszny pasztet, o wyrazistym smaku,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE