Szybki pasztet

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 2 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Szybki pasztet

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • około 1kg mięsa mieszanego (ugotowane z rosołu (indyk, wołowe, drobiowe)
    warzywa z rosołu (1 ugotowana marchewka, 1-2 pietruszki, por, kawałeczek selera)
    1 jajko (żółtko i białko ubite na pianę)
    mała bułka (namoczyć w 1 szklance rosołu)
    sól, pieprz
    gałka muszkatołowa
    kminek
    6-10 suszonych śliwek
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Szybki pasztet - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrać. Zmielić 3 razy w maszynce na małych oczkach. Dodać zmieloną bułkę wraz z pozostałym rosołem oraz zmielone warzywa. Wymieszać całość z jajkiem. Na końcu dodać ubite białko. Dobrze przyprawić. Dodać śliwki wcześniej namoczone we wrzątku (pokrojone na kawałeczki).
    Wąską foremkę posmarować delikatnie olejem (pędzlem). Masą mięsną wyłożyć do foremki, docisnąć, posypać kminkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni i piec około 1,5 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować