SZYBKI OBIAD ZE SZPINAKIEM

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo smaczne i zdrowe danie obiadowe. Prezentuje mój sposób przygotowania szpinaku do obiadu połączonego z serem topionym.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
    1 mała cebulka
    2 ząbki czosnku
    1 serek topiony (100 g)
    2 łyżki śmietany
    sól i pieprz do smaku
    tłuszcz do smażenia

    Dodatki do obiadu: ziemniaki z koperkiem i jajko (sadzone lub jajecznica)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szybki obiad ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0guhpux 1. W pierwszej kolejności należy podsmażyć cebulką (pokrojoną w drobną kostkę). Do smażenia użyłam oliwy, ale równie dobrze spisze się masło, margaryna lub smalec.
  • image-155v958 2. Następnie na podsmażoną cebulkę wyłożyłam zmrożony szpinak. Prosto z opakowania na rozgrzany rondelek. Poczekać aż do całkowitego rozmrożenia szpinaku, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zamieszać.
  • image-0vkr336 3. Kolejna czynność to dodanie czosnku. Dwa ząbki przeciśnięte przez praskę dodane prosto do szpinaku. Zamieszać.
  • image-122u181 4. Następnie 2 łyżki śmietanki - wlać prosto na szpinak. Zamieszać.
  • image-00gby8s 5. Na sam koniec dodaję do szpinaku 100 g sera topionego (najlepiej śmietankowy, ale na zdjęciu widać serek ziołowy - taki miałam pod ręką). Całość zamieszać, tym samym pomagamy serkowi roztopić się w gorącym szpinaku.
  • image-1ha7wvm 6. Całość gotowa.
    Wybieramy sobie dodatki. W moim przypadku były to ziemniaki z koperkiem i jajecznica.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować