Szybki obiad ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W pierwszej kolejności należy podsmażyć cebulką (pokrojoną w drobną kostkę). Do smażenia użyłam oliwy, ale równie dobrze spisze się masło, margaryna lub smalec.
2.Następnie na podsmażoną cebulkę wyłożyłam zmrożony szpinak. Prosto z opakowania na rozgrzany rondelek. Poczekać aż do całkowitego rozmrożenia szpinaku, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zamieszać.
3.Kolejna czynność to dodanie czosnku. Dwa ząbki przeciśnięte przez praskę dodane prosto do szpinaku. Zamieszać.
4.Następnie 2 łyżki śmietanki - wlać prosto na szpinak. Zamieszać.
5.Na sam koniec dodaję do szpinaku 100 g sera topionego (najlepiej śmietankowy, ale na zdjęciu widać serek ziołowy - taki miałam pod ręką). Całość zamieszać, tym samym pomagamy serkowi roztopić się w gorącym szpinaku.
6.Całość gotowa.
Wybieramy sobie dodatki. W moim przypadku były to ziemniaki z koperkiem i jajecznica.
Komentarze