Szybki murzynek

2.5 (2 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Standardowy murzynek do przygotowania w jednej misce.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 2 szklanki mąki (u mnie orkiszowa)
    1 szklanka mleka (w temp. pokojowej)
    2 jajka (w temp. pokojowej)
    1 łyżeczka sody
    2 łyżki kakao
    1/2 szklanki oleju
    1 szklanka cukru pudru (u mnie zmielony słodzik)
    2 łyżki dżemu
    +polewa z rozpuszczonej czekolady lub posypanie cukrem pudrem
Wystaw ocenę:

2.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Murzynek Desery Dżemy

Szybki murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Formę (24) wykładamy papierem do pieczenia.

    Mąkę, sodę, cukier puder, kakao przesiewamy do większej miski.

    Dodajemy jajka, olej, mleko i dżem, wszystko dokładnie miksujemy.

    Masę przelewamy do formy i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni 40-45 min. Ostudzone ciasto polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować