Szybki Marcinek na zimno

4.48 (170 ocen)

  • 30 min

Moja rodzina uwielbia ciasto Marcinek, więc wymyśliłam szybszy sposób na jego przygotowanie.

  • 30 min

Składniki:

  • - 13 paczek herbatników
    - 1 śmietana 18 %
    - 2 śmietany 30%
    - 1 cytryna
    - 2 śmietan-fixy
    - 1 szklanka cukru pudru
    - 1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.48 (170 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybki marcinek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybki Marcinek na zimno 1. Wszystkie śmietany ubijamy ze sobą. Kiedy podwoją swoją objętość dodajemy 2 śmietan-fixy, wymieszane z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz sokiem z całej cytryny. Tak przygotowany krem smarujemy na każdą warstwę herbatników ułożonych w kształcie prostokąta 5x4 herbatniki. Wstawić je na minimum 2 godz. do lodówki, aby herbatniki zmiękły. Jest pyszne!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować