SZYBKI MARCINEK NA HERBATNIKACH

4.24 (202 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

pyszne bardzo proste i szybkie ciasto, rozpływa się w ustach i bardzo szybko znika ;)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ok. 12 paczek herbatników
    - 1 l śmietany 30%
    - 1 cytryna
    - 2-3 śmietan-fixy
    - 1 szklanka cukru pudru
    - 1 cukier waniliowy
    - gorzka czekolada
Wystaw ocenę:

4.24 (202 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Szybki marcinek na herbatnikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy śmietankę, kiedy podwoją swoją objętość dodajemy śmietan-fixy, wymieszane z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz sokiem z całej cytryny, jeszcze chwilę ubijamy.Tak przygotowany krem smarujemy na każdą warstwę herbatników, ilość zużytych herbatników zależy od wielkości blachy jakiej użyjecie. Na wierzchu smaruję cieniutką warstwę śmietanki i posypuję startą gorzką czekoladą.Wstawić je najlepiej na całą nos do lodówki, aby herbatniki zmiękły. Jest pyszne!
    ps. najważniejsze blaszkę szczelnie wykładam folią spożywczą żeby ciasto nie przeszło zapachem metalowej blachy!

Porady

najlepiej smakuje następnego dnia kiedy herbatniki juz zmiekną i przejdą smakiem, czyli najlepiej zrobić je wieczorem a już następnego dnia możemy zajadać

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Herbatniki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować