Szybki makowiec ucierany

4.5 (154 ocen)

Ciasto szybkie w przygotowaniu i smaczne .

Składniki:

  • Blaszka keksowa 36x12cm
    Ciasto:
    • 1 kostka margaryny,
    • 4 jajka,
    • 1 szklanka cukru,
    • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    • 1 i 3/4 szklanki mąki

    Mak:
    • 600g gotowej masy makowej,
    • Garść siekanych orzechów włoskich,
    • Garść rodzynek,
    • 2 łyżki bułki tartej,
    • 1 duże jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Makowiec Desery

Szybki makowiec ucierany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę makową przekładamy do miski. Dokładamy jajko oraz bułkę i razem miksujemy. Dokładamy bakalie. Mieszamy.
    Margarynę ucieramy z jajkami i cukrem. Do puszystej masy dokładamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
    Ciasto przekładamy do formy na keksowej. Na wierzch wykładamy wcześniej przygotowany mak. Pieczemy całość około 50 minut w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować